Omgeving

De woonboerderij is landelijk gelegen in de polder aan de dijk van Erlecom in het prachtige natuurgebied Gelderse Poort. Aan de achterzijde kijkt u uit over uitgestrekte weides en het heuvellandschap van Beek en Berg en Dal. Aan de voorzijde heeft u zicht op een fantastisch rivierenlandschap rondom de Waal. Ideaal voor unieke fiets- en wandeltochten.

In het nabijgelegen dorp Ooij vindt u een supermarkt en horecagelegenheden zoals het sfeervolle huiskamercafé Oortjeshekken. In het mooie Beek-Ubbergen vindt u nog meer voorzieningen en kunt u genieten van het schitterende heuvellandschap.

Nijmegen op slechts 10 minuten afstand

In 10 autominuten bent u in het centrum van Nijmegen: de oudste stad van Nederland. Nijmegen heeft een rijke historie, diverse monumenten en bezienswaardigheden, een breed aanbod aan cultuur en horeca en bijzondere evenementen zoals de Vierdaagse.
In omgeving Nijmegen treft u natuurgebieden aan met een grote verscheidenheid aan landschapstypen: langs de Waal en de Maas uiterwaarden met slingerende dijken, plassen en weilanden, glooiende stuwwallen begroeid met gemengde bossen en in de dalen een beekvegetatie, moerassige graslanden, heidevelden en graslanden.

Centraal gelegen

Binnen 15 autominuten rijdt u op de snelweg A15 richting Randstad, of bent u in Duitsland richting Kleef, luchthaven Weeze en de snelweg richting Ruhrgebied met de internationale luchthaven Düsseldorf.

Andere steden in de omgeving:

Koln/ Dusseldorf  1 uur
Amsterdam/Rotterdam 1 uur en 20 minuten
Den bosch 30 minuten

Via openbaar vervoer:
In 5 minuten loopt u naar de bushalte en brengt de bus u in 20 minuten naar het centrum van Nijmegen of in een half uur naar centraal station Nijmegen.

Algemene informatie:

http://www.vvvarnhemnijmegen.nl/rijk-van-nijmegen
http://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/gelderse-poort

En de omgeving bevat nog veel meer leuks! Even wat suggesties:

In het dorp Berg en Dal zitten een paar uitstekende restaurants, bovendien kun je een prachtige wandeling maken in Heerlijkheid Beek (om de eetlust op te wekken). Zie Geuren en KleurenPUUR en Heerlijkheid Beek. Dwaal rond in het Afrikamuseum of Orientalis, ga met de kinderen naar pretpark Tivoli en smul van de pannenkoeken in de Heksendans of op de Duivelsberg (waar je ook prachtig kunt wandelen).

Ga fietsen of wandelen in de Ooij: ANWB Ooij, probeer hier eens: Wandelroutes Ooij en ga tussendoor lekker wat eten of drinken bij Oortjeshekken of de Millinger Theetuin.

Het VVV in de Ooij vind je hier. Fietsen huren kan hier of hier.

Ga in Groesbeek naar Brouwerij D’n Drul waar je niet alleen bier kunt proeven maar ook wat lekkers eten, ga langs de Zuidmolen voor biologische producten, bezoek het imposante Canadees oorlogskerkhof * en -voor de liefhebbers- doe een rondje op de mooiste en grootste golfbaan van Nederland: Het Rijk van Nijmegen. Klik hier voor nóg meer!

En dan is er natuurlijk nog Nijmegen zelf: Museum het Valkhof, Natuurmuseum, Valkhof park, het bezongen Kronenburg park, het mooie centrum (zie hier voor plattegronden), proef tussendoor van het fantastische bier van De Hemel op het prachtige Franseplaats waar je ook lekker kunt eten in Plaats 1.

Kijk ook hier voor nog veel meer informatie over Nijmegen.

Niet ver van Nijmegen natuurlijk ook in Arnhem Het Openlucht Museum, Burgers Zoo en Ouwehands in Rhenen.

* voor rondleidingen over WWII kijk hier: Guided Tours en zie deze link voor het indrukwekkende Bevrijdingsmuseum.

N.B. Boodschappen kun je in Ooij doen bij de SPAR of in Beek-Ubbergen (2,5 km) in de PLUS.

Contact & route

Erlecomsedam 84
6577 JE Erlecom

Telefoonnummer
+31 (0) 6 549 409 42

E-mailadres
reservering@vakantiehuis-nijmegen.nl